My UK Workshop

My UK Workshop

For the last 2 years I have been traveling to the UK to learn the fascinating technique of throwing clay on the wheel. England has got such a beautiful and rich tradition in ceramic arts and pottery. I am very thankful for the knowledge some of these masters have shared with me. The learning process wasn’t always easy, and to this day is still going. Like one of my masters, Mr. John Huggins said: “The learning process isn’t linear”. I can confirm that! But once you’ve tried it, you’re hooked to the wheel.

I’m definitely going back to the UK to learn more, because you’ve never seen it all. And there is always something new to learn and something creative to be discovered.

To be continued!

///

De afgelopen 2 jaar ben ik een paar keer afgereisd naar het Verenigd Koninkrijk, met name Engeland, om te leren hoe klei te draaien op het wiel. Het potten draaien, zoals dat in de volksmond heet. Engeland heeft een ongelooflijk mooie en rijke traditie in de keramiek en de potterie. Ik ben dus ook ongelooflijk blij en dankbaar dat de meesters die ik ontmoet heb, hun kennis hebben willen delen met mij. Ik heb nog heel wat bij te leren, en zoals één van mijn leermeesters, Mr. John Huggins, ook zei: “Het leerproces is niet rechtlijning.” Ik kan dit echt bevestigen, maar toch: het draaien van klei op het wiel werkt echt verslavend.

Ik ben zeker van plan om terug naar de UK te gaan om nog meer bij te leren. Je kan immers nooit alles gezien hebben en er is altijd iets of iemand om van bij te leren en te ontdekken.

Wordt vervolgd!

There are no reviews yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *